Кошик 0
Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню

ЯК ПРИБОРКАТИ ЖИРНУ ШКІРУ

ЯК ПРИБОРКАТИ ЖИРНУ ШКІРУ

ЯК ПРИБОРКАТИ ЖИРНУ ШКІРУ


Загалом люди мають один із трьох основних типів шкіри: нормальний, жирний або сухий. Яка різниця? Коротше кажучи, це все про шкірне сало:


Сухість шкіри спричинена недостатнім виробленням шкірного сала, тому їй не вистачає ліпідів, необхідних для утримання вологи.

Жирною шкіра стає через надмірне вироблення шкірного сала, яке закупорює пори.

Нормальна шкіра має збалансований рівень шкірного сала.


Тепер трошки глибше…


У вас жирна шкіра, коли ваше обличчя має блискучий колір, ваші пори помітні переважно на лобі, носі та підборідді, і ваша шкіра може бути схильна до прищів. Серед дратівливих недоліків жирної шкіри можна назвати використання макіяжу, комедони (найбільш відомі як чорні крапки, коли відкриті, і білі вугри, коли закриті) і вічну жирність у всіх невідповідних місцях.


Хоча все це звучить трохи депресивно, хороша новина полягає в тому, що не так вже й важко досягти балансу та переконатися, що ваша шкіра не надто жирна, але все ж зберігає природну вологість.


Як дбати за жирною шкірою


Хоча основною причиною жирної шкіри є генетика, на неї можуть суттєво впливати екологічні, гормональні фактори та спосіб життя, а також стрес, погана гігієна тощо. І хоча ви не можете змінити тип шкіри, є речі, які ви можете зробити, щоб тримати жирність під контролем.


Скажіть «ні» продуктам для догляду за шкірою на основі алкоголю та олії, які можуть подразнювати шкіру та спровокувати посилене виділення сала.

Використовуйте правильні засоби для догляду за шкірою, такі як антибактеріальні миючі засоби та легкі некомедогенні зволожуючі креми (хоча ваша шкіра і жирна, правильний зволожуючий крем подбає про її зволоження). Це допоможе контролювати вироблення жиру вашою шкірою, зменшить запалення та матує її.

Звичайно, регулярно застосовуйте сонцезахисний крем, щоб захистити себе від пошкоджень сонцем. Оскільки сонцезахисні засоби можуть спричинити появу прищів, використовуйте лише ті, що містять  діоксид цинку або титану.

Використовуйте делікатний засіб для миття обличчя, щоб уникнути подразнення шкіри.

Зробіть пілінг м’яким відлущувальним засобом для обличчя та не перестарайтеся – достатньо одного разу на тиждень.

Якщо вам потрібно прибрати жирний блиск протягом дня, краще використовувати промокальний папір або суху серветку. Переконайтеся, що ви не трете обличчя папером . Замість цього притисніть його до шкіри на кілька секунд.

І авжеж скористайтесь лініями догляду BALANCELL від SHOR  та COMODEX від CHRISTINA.

Коментарі